Förlust i Landskrona för Herrarna

Var det värmeslag? Var det bussresan? Eller var det helt enkelt en riktigt dålig dag på jobbet?
Det enkla svaret är att denna dag var Landskrona mycket bättre än oss, vi skall inte skylla på några omständigheter alls, vi skall bara buga oss och säga ”tack Landskrona, idag var ni bäst och vann rättvist”.

Det började annars riktigt bra för oss, två hörnor inom loppet av två minuter, hmm, det ser ju bra ut, men det var bara en illusion. För bara några minuter senare höll vi på att göra självmål, en huvudlös hempassning i huvudhöjd till Pilip i mål, han försökte ta ned bollen med foten och det gick ju såklart inte, bollen ven förbi en meter bredvid stolpen och ut till en hörna.
I minut 16 ännu en märklig passning hem, Boisarna kom lätt emellan och tackade för passningen med att sätta 1-0 bakom en chanslös Pilip.

Nu skulle det skaka om oss, nu skulle vi vakna och komma in i matchen, trodde jag, men vad fel jag hade. I minut 24 ännu en drällboll och ännu en gång tackade Boisarna oss med att sätta bollen enkelt i mål.
Vi då? Hade vi ingenting framåt?
Nej, att ens yppa något annat vore att ljuga, vi hade absolut ingenting, dessutom fick vi Edvin Crona skadad och utbytt i minut 33 så vi var helt enkelt en mumsbit för hemmaförsvaret.
3-0 kom också helt välförtjänt i minut 37, rullgardinen ner och vi kunde inte protestera mot siffrorna.
Vi hade faktiskt inte ett enda avslut mot eller utanför mål under de första 45, när hände det sist?
Ett snabbt byte direkt i andra halvlek, kanske skulle det förändra något?

Ja, Daniel Ask som varit borta i månader var åter tillbaka och fick hoppa in, efter 47 sekunder av andra halvlek fick vi en chans serverad på silverfat när hemmalagets målvakt bjöd Johan bollen på foten, tyvärr var Johan nästan ner på kortlinjen chansen dök upp, han hade heller ingen med sig för att vända och spela in bollen så han avslutade själv och bollen gick i burgaveln från en riktigt dålig vinkel.
Första avslutet, vi kanske var på G i alla fall?
Ridån gick definitivt ner när hemmalaget i anfallet efter satte 4-0, ett tveksamt ingripande och öppet mål, det missar man inte.
Och som att inte all elände var nog drar vi på oss en utvisning. Francis får sitt andra gula kort och åker ut, dessutom avstängd nästa match mot Oddevold.
Visst kämpade killarna för kung och fosterland resterande tid, men det hängde liksom i luften att Boisarna gjorde lite som de ville, vid ett tillfälle höll de i bollen i närmare 3 minuter utan att vi var nära att bryta.
Som tur var blev det inga fler mål än de 4, men det var närmare 6-0 än 4-1, tro mig.
Det var kul att Danne var tillbaka, även om han är ringrostig så visade han vilka fina fötter han har.

Jag vet att man skall dämpa sig och hitta fina ord, men jag skriver det jag ser, allt annat skulle vara påhitt.
Vill ni se intervjun med båda lagens tränare länkar jag er längst ner på sidan.

Alla har ibland riktigt riktigt dåliga dagar, vi hade det igår, det var ingen som höjde sig utan det var en lagkollaps, hur vi än försökte så var vi inte där, efter 5 raka utan förlust, tre raka segrar av dem, kom tiden ifatt oss. Spelar man inte på topp match efter match så förlorar man för lagen i serien är riktigt bra.

Fakta:
Landskrona BoIS – IFK Värnamo 4-0 (3-0)
Avslut totalt: 15-2 (6-0)
Avslut på mål: 8-0 (4-0)
Frisparkar: 11-9 (5-4)
Hörnor: 3-2 (1-2)
Varningar: 0-2, Francis IFK två gula och avstängd nästa match
Publik: 1486 varav 15 från Värnamo

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Victor, Francis, Roman
Affe (46), Charlie, Johan, Alex, Edvin C (33) & Edvin B
Ersättare:
Filip E (mv), Benjamin (33), Danne (46), Isse, David, Bebben, Victor E (67)

Mycket bra domarteam: George Jansizian HD, Simon Kristersson AD1 och Sebastian Robertsson AD2

Nu slänger vi in denna match i historiearkivet och blickar framåt, vi laddar batterierna inför mötet mot Oddevold på lördag, jag är säker på att killarna är oerhört revanschsugna.
I bortamatchen i våras körde Oddevold fysiskt över oss, vi var inte förberedda på ett sådant spel, det kommer inte att ske igen, det lovar jag.
Matchstart på lördag något så ovanligt som 17:00 på Finnvedsvallen

Ses vi på Vallen eller? Klart vi gör! VI skall ju visa killarna att vi tror på dem!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

Intervjun med Thern:
https://www.facebook.com/IFKVMO/videos/2415875028478768/

 

       
IFK VÄRNAMO