Förlust i hemmapremiären

lsk

Precis som 2015 så var det Ljungskile som stod för motståndet i hemmapremiären. Då, lyckades man vinna med 2-1. Idag fick man se sig besegrad med 0-2 efter 2 mål under de sista 45 minuterna.

Det var fina förutsättningar som gavs för de 2 lagen som klev ut på ett soligt Finnvedsvallen med en grön och jämn fotbollsplan. Trots det verkade som att en viss premiärnerv inför hemmapubliken hade krypet inpå IFK-spelaren. Man hade svårt att under de första 45 minuterna få något riktigt snurr på spelet och i många fall tappades bollen innan man närmade sig sista tredjedelen och motståndarens mål.

Ljungskile, med den nya huvudtränaren Jonas Olsson, visade inte mycket bättre takter heller under de första 45 minuterna. Utan de var 2 mållösa lag som klev av planen för halvtidsvila.

Det var IFK som sedan skulle börja den andra halvleken bäst med 2 farliga lägen genom Oscar Johansson och Issam Jebali. Men Ljungskile redde ut stormen och tog i den 65:e minuten ledningen då Gabriel Altemark-Vanneryr fick öppet mål efter flipperspel i straffområdet.

Jörgen och Kuno agerade direkt genom att göra dubbelbyte och satte in Freddy Winsth och Otto Eriksson. Byten som till en början gav effekt men återigen skulle Ljungskile reda ut försöket till anstormning och kunde istället på en snabb omställning trycka in 2-0 med cirka 10 minuter kvar av matchen.

Spiken i kistan var därmed satt och Ljungskile placerade sig därefter djupt på egen planhalva resterande tid av matchen och kunde nöjt kliva av planen med 3 färska poäng.

Chans till revansch för Värnamos del kommer nästa lördag. Då tar man sig an Varberg på bortaplan. Är du intresserade av att se den matchen på plats så arrangerar Kamrattolvan Supporterresa. Läs mer genom att klicka här.

Kuno på presskonferensen om matchen:
”Det är en medioker första halvlek där vi inte lever upp till våra förväntningar. Vi ska på en så pass bra fotbollsplan kunna spela bättre fotboll. Däremot tycker jag vi kommer igång bra i inledningen av den andra halvleken där vi har 2 riktigt fina chanser som hade kunnat förändra matchbilden rejält.

Tror att alla av oss är lite missnöjda med prestationen. Vi borde kunna fått upp tempot lite bättre än vad vi fick. Det var stelt och kantigt. Vi har för lite avslut och måste vara mer desperata i straffområdet.”_IMG_6631

_IMG_6658

_3

Statistik:
IFK Värnamo – Ljungskile
Gulakort: Johan Andersson (Värnamo), Gabriel Altemark-Vanneryr (LSK), Otto Eriksson (Värnamo), Jakob Olsson (LSK)
Avslut: 6-8
Avslut på mål: 3-5
Hörnor: 2-7
Publik: 1 131 personer

Fler bilder från matchen hittar du på vår facebook.
Foto: Anette Hedin

       
IFK VÄRNAMO