Förlust i Falkenberg

Falkenberg var strået vassar än vårt Värnamo under onsdagen och vann matchen på Falcon Alkoholfri Arena med 2-0 (1-0).

Falkenberg tog tag i taktpinnen från start i matchen och kunde redan efter 10 minuter har tagit ledningen på straff. Men Tobias Andersson i IFK-målet var med på noterna och lyckades mycket snyggt rädda straffen med viss hjälp av ribban.

Dock skulle det inte dröja många minuter innan Falkenberg fick ett nytt farligt läge som man förvaltade desto bättre. I den 17:e minuten skickar Carlsson i Falkenberg iväg bollen på ett tillslag längst med marken, en boll som borrar sig in vid Tobias bortre stolpe. 1-0.

Falkenberg var det bättre laget under den första halvleken och Tobias fick jobba hårt i målet. Samtidigt så hade även IFK sina lägen för att kunna nå en kvittering, däribland PC som i den 24:e minuten rundade målvakten och var på väg mot öppet mål samtidigt som Tibor Joza i Falkenberg kastade sig fram och lyckades avvärja situationen.

Andra halvlek så tog Värnamo över och Falkenberg backade successivt mer och mer hem för att fokusera på att försvara ledningen. Men de riktiga heta chanserna uteblev trots spelövertaget. Närmast kom PC som skarvade vidare ett inlägg från Petrovic. Men återigen var tidigare Värnamokeepen Hampus Nilsson med på noterna och fick denna gången kliva av planen med 0 mål insläppta.

Istället för Värnamomål i spelövertaget så trycker Götesson i Falkenberg in 2-0 i den 82:e minuten som blev matchens slutresultat. Mycket vackert och helt otagbart för Tobias Andersson.

Det är bara att åka hem och slicka såren. Ny match väntar redan på söndag. Då gästar tabelltvåan Dalkurd Finnvedsvallen. Ditt stöd behövs på plats!

FALKENBERGS FF 2 (1) – (0) 0 IFK VÄRNAMO

       
IFK VÄRNAMO