Förlust för Herrarna mot Helsingborgs IF

Men ett stort steg framåt mot föra matchen. I lördagens bortamatch på stormiga Strövelstorp IP spelade killarna upp sig ordentligt jämfört med föra veckans match mot Varberg.
Nu var det intensivt jobb och vilja, självklart var det HIF som höll i taktpinnen, något annat var inte att vänta, men vi stod upp bra och släppte inte till många chanser under första halvlek.
Vi skapade själva två riktigt vassa lägen utan att kunna sätta bollen i nät, vi var där och vi var inte blyga.

Andra halvlek kunde börjat bättre, inom loppet av 8 minuter dödade HIF matchen med att göra 3 mål.
1-0 kom i mint 51, passivt agerande av backlinjen gav Rasmus Jönsson gata fram till mål, från 1m kunde han enkelt bredsida bollen bakom Pilip i mål.
2 minuter senare gjorde samma man 2-0, de målet var däremot mycket snyggt, inlägg från vänster över alla o där kom Rasmus och nickade in bollen i ”fel hörn” för Pilip.

3-0 i minut 58 var återigen en bjudning på silverfat, inlägg från vänster igen och en hand (?!?) som slog bort bollen, handen tillhörde tyvärr oss och straffen var given, den satte såklart Wanderson do Carmo stensäkert i mål.
Några minuter senare gjorde HIF en himla massa byten samtidigt, det gjorde att vi kom in i matchen igen och hittade tillbaka till våra positioner. Nu stängde vi återigen försvaret och började själva producera lite framåt. Sista 10 var det vi som skapade mest och vi hade två ypperliga lägen att hyfsa till siffrorna, men som i tidigare matcher har vi inte det där lilla flytet.

Första chansen i minut 83 var när målvakten tappade bollen framför fötterna på en av oss, men vi var inte alerta och chansen försvann ur radarn, andra chansen var tre minuter senare när målvakten återigen gjorde en blunder och missbedömde var bollen skulle landa, vi var där, lyfte bollen över målvakten….. men för löst, en back rensade bort den innan mållinjen.

Vi gjorde en bra arbetsinsats om man bortser de olyckliga 10 minuterna, vi är på rätt väg och vi blir bättre och bättre för varje match. Ha nu i minne att det är otroligt bra lag vi har mött hitintills, att vi gör en plattmatch (mot Varberg) är inget att hänga läpp för, sånt som händer och kommer att hända igen med ett så ungt lag som vi har.

På väg från planen sprang jag på tränare Thern, denna gång var han mycket gladare och ville gärna prata.

Tjenare Therno, har du en minut över för lite frågor?
– Det kan du ge dig på att jag har! För idag är jag stolt över killarnas prestation
Jasså? Men vi förlorade och vi var allt annat än bra i början av andra halvlek
– Sant, men om man bortser från 10 riktigt dåliga minuter så har killarna gjort det mycket bra. Ta första halvlek, vi släppte till 2-3 chanser kanske? Mot HIF:s startelva, det är strongt det, killarna gjorde precis det dom skulle och vi hade ju själv att par lägen som kunde/borde slutat bättre.
Ja just det, varför blev det inte så då?
– Njae, tänk dig själv, du är junior och du möter landslagets kapten, den respekten du har för honom är inte att leka med. Ställ dom mot varandra igen om 2-3 månader så är den respekten borta.
Håller med, HIF ställde ju upp med ordinarie startelva och den är ju ruskigt bra
– Det gjorde de, och att vi gjorde det bra mot dem visar ju sig i att de gjorde byten efter att matchen mer eller mindre var punkterad.
Tar vi med oss något från denna match då?
– Massor, vi tar med oss 80 av 90 minuter och vi kommer såklart att gå igenom misstagen vi gör, men vi bygger vidare på det som var bra.
Nu är det två träningsmatcher kvar, Norrköping på lördag mot Sylvia och veckan efter hemma (kan bli på gräs utomsocknes) mot Visby Gute, kommentar?
– Ja nu blir det mer lag som är i nivå med vår serietillhörighet, nu skall vi, hoppas jag, inte behöva försvara oss under 90 minuter utan även få igång vårt anfallsspel, jag ser verkligen fram emot dessa matcher.
Okej, tack för pratstunden Coach.
– Så lite så, Ses i bussen om en stund
Fakta:
Helsingborgs IF – IFK Värnamo 3-0 (0-0)
1-0 minut 51 Rasmus Jönsson
2-0 minut 53 Rasmus Jönsson
3-0 minut 58 Wanderson do Carmo

Avslut: 13-4 (6-2)
Avslut på mål: 8-2 (3-1)
Frisparkar: 6-12 (5-6)
Hörnor: 6-2 (2-0)
Publik: hela långsidan…..
Startelvan:
Pilip Vaitsiakhovich (mv), Roman Ignacio Tello Olivares, Francis de Vries, Tyler Lissette, Axel Winberg
Filip Siljander, Erik Brendon PInhiero da Silva, Charlie Vindehall, Alfred Ajdarevic, Benjamin Lindblad & Behar Ferizi
Ersättare:
Morgan Hellman (mv), Danne Ask, Robin Schildt, Ivan Andonovski, Paulo Marcelo Souza Alves, Erick Bägerfeldt, Shadrash Eghan
Alla utom Morgan och Paulo fick spela

Nästa match spelas borta (igen) i Norrköping mot IF Sylvia på Östgötaporten.
Sylvia spelar precis som vi i div1 men i den norra gruppen, matchen börjar 12,00 för er som är morgonpigga och vi ta en tur till Norrköping.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO