Förlust för Herrarna mot AFC

Det blev en klar förlust för Herrarna borta i Eskilstuna mot Allsvenska AFC, kanske inte helt oväntat men bättre än spelet vi visade upp i lördags kan vi. Förlustsiffrorna skrev till slut till 0-4.

Vi öppnade matchen optimistiskt och vida ingen respekt i 10 minuter, men så fick AFC grepp om matchen och vi blev oroliga och ängsliga, plötsligt vågade vi inte gå på utan sprang jämte och hoppades att vi inte skulle bli bortgjorda.
AFC märkte snabbt detta såklart och började slå bollar från sida till sida. Trots ett bastant spelövertag skapade inte hemmalaget mer än 2-3 bra lägen, ärligt talat så skapade de inte särskilt mycket farliga chanser under hela matchen, målen de fick var rena bjudningar från vår sida, men visst hade de spelet till 100 %.
Ett mål vardera dömdes bort under första halvlek, först ett för AFC där linjedomaren ansåg att bollen rullat över kortlinjen, tveksamt säger jag, och sen en lika tveksam offside när Paolo nätade efter en frispelning från Alfred.

Ledningsmålet kom istället i minut 43, återigen en krossboll från höger till vänster, in i vårt straffområde och ner till linjen, misslyckat inlägg som vi tyvärr lämnar retur på och pang, en enkel bredsida i mål.
Nåja, det kan vi leva med för sett till spelet var det inte alls oförtjänt, men vi kommer säkert att lyfta oss och börja kampa istället för att springa jämte vår motståndare.
Knappt var andra halvlek igång fören det bjöds på en ny bjudning, dålig kommunikation eller missförstånd i försvaret gav AFC gata fram mot mål, en enkel bredsida igen och tavlan blinkade ilsket 2-0.

Det var inte slut med bjudningarna där, för 10 minuter senare ännu en, vi försöker täcka bollen vid vår kortlinje, snor enkelt bollen från oss, spelar snett inåt bakåt och pang, 3-0!
4-0 kom 8 minuter senare på en frispark direkt i mål, även den var en bjudning för man får aldrig ta blicken från bollen om man står i en mur, ännu mindre vända ryggen till och ducka.
Sista 8-10 minuterna fick vi lite mer att säga till om, vi kom fram bättre på kanterna och vi försökte med en del inlägg, men AFC var inte Sveriges starkaste lag försvarsmässigt 2018 för intet, de är helt enkelt lika ruggigt starka även i år och på deras hemmaplan nästintill omöjliga att slå.
Bortser man från våra bjudningar så spelade vi faktiskt bra försvarsmässigt, det var få chanser AFC spelade till sig och det skall vi bygga vidare på.

Thern efter matchen:
Tjenare JT, vad säger du om matchen?
– Jag är besviken, jag hade hoppats att vi kunde knipa en poäng här efter hur det har sett ut på träningarna i veckan.
Och hur har det sett ut då?
– Bästa träningsveckan såhär långt i år, jag har nästan fått tygla killarna, bra fart och intensitet, bra vilja och bra attityd, jag hade hoppats att vi kunde visa det idag men så blev det inte, tyvärr.
Så du är besviken, men det fans ju positiva saker också eller?
– Självklart, en positiv sak är att vi aldrig kommer att göra om samma misstag igen, killarna lär sig av misstagen, en annan positiv sak är att det är just sådana matcher killarna behöver för att få rutin och självförtroende. Nu har vi i tur och ordning mött Trelleborg, Kalmar, Falkenberg, Norrköping och nu AFC, vilka matcher killarna fått! Och vi har stått rakryggade i alla utom just denna, klart att dom lär sig för varje match dom spelar.
Men om jag säger att vi var lite för försiktiga i denna match, vi gav endast bort 6 frisparkar under matchen, vad säger du då? Det var en väldigt snälla match överhuvudtaget i o f.
– Vi var mesiga i vårt spel, inte mer med det! Men även det lär vi oss av, vi kommer att snacka om det innan träningen på måndag o så rättar vi till även det, vi får inte vara rädda att det skall göra ont för det gör ont att spela fotboll, men vi var mesiga idag, skriv det.
Okej, ord och inga visor, tack för intervjun JT

Fakta Svenska Cupen Grupp 2, omgång 2 av tre:
AFC – IFK 4-0 (1-0)
1-0 efter 42,13 Ivan Bobko (målvaktsretur)
2-0 efter 46,02 Gustav Jarl (slarv i backlinjen)
3-0 efter 54,45 Adnan Kojic (slarv på kortlinjen)
4-0 efter 63,34 Kadir Hodzic (snygg frispark direkt i mål, men vad gör muren?)
Avslut: 16-2 (8-1)
Avslut på mål: 8-1 (4-1)
Frisparkar: 6-10 (5-4)
Hörnor: 4-3 (2-1)
Publik: 426 varav 13 IFK-fans

Tredje och sista gruppspelsmatchen spelas kommande lördag på Ljusseveka då vi tar emot grannen Assyriska Turabdin IK från Jönköping, vi har dem även i serien så det skall bli spännande o se hur vi mäter oss mot dem.
Matchstart 14:00, kom i tid för det lär bli massor med folk på Ljusseveka.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO