Förlust för Damerna mot Vimmerby


Så är den bistra sanningen, för vi borde ha haft minst en poäng med oss hem idag (igen).
Vi tog ledningen redan efter 12 sekunder, ja du läste rätt, tolv sekunder, målskytt Sefika på en bjudning.

Men det skulle visa sig att vi skulle vara generösa och bjuda tillbaka ett par gånger. För på 8 minuter gick Vimmerby från 0-1 till klara 3-1, två enkla mål och en straff. Hemmalaget hade oss i ett järngrepp under 18-20 minuter, de var rörligare, snabbare och tog rätt beslut, framför allt löpte de mycket mer än oss, medan vi stod lite som statyer och tittade på. Det kunde faktiskt blivit ett mål till men Kajsa i mål gjorde en fenomenal reflexräddning. Men vi kom tillbaka in i matchen, en stor bidragande orsak var Tilde Johansson som blivit inbytt istället för Olivia M som fick utgå på grund av knäskada efter en tackling. Och som vi kom tillbaka sen! Nu var det hemmalaget som var statyer och vi som rörde oss och hittade ytorna och vi löpte rätt i ytorna.
Inom loppet av 9 minuter skapade vi 4 frilägen, men vad hjälper det när vi inte gör mål på något av dem. Ett mål till skulle vi i alla fall göra innan halvtid. På en perfekt slagen hörna av Emilia var Amela högst och nicken var perfekt i bortre burgaveln.


Andra halvlek startade som den första slutade, vi hade koll på läget och tryckte på, 5 minuter in på halvleken kom också kvitteringen helt rättvist, målskytt Mona C på ett motlägg med målvakten. Men så fick vi ännu en skada, inbytta Tilde fick bäras av plan efter en otrevlig tackling som resulterade i en lårkaka. Där och då tappade vi matchen för en minut senare kom segermålet för Vimmerby på en perfekt nick efter en hörna. Därefter bevakade hemmalaget sin ledning och körde på kontringar. På just ett par sådana var de nästan igenom, men bara nästan, vi däremot hade svårt att hitta luckor i deras försvar.


Det var en synnerligen tuff match, jag kan inte minnas att jag varit med om en dammatch med 6 gula kort och ett rött, ändå hade den utmärkte domaren Alexander Hultqvist satt ribban högt från start och blåste inte för småsaker.
Trots förlusten visade tjejerna styrka och moral, det är inte lätt att vända på 1-3 när ingenting stämmer, men vi lyckades och vi nådde 3-3 men tyvärr räckte det inte idag. Planens bästa spelare återfanns idag hos hemmalaget, nämligen Anna Karlsson, bra jobbat Anna!

Mina blommor går idag till våra ytterbackar Felicia Schellhas och Linnéa Höggs, mycket bra insats idag tjejer!

Tränare PS om matchen:
– Jag är besviken att vi inte fick med oss poäng idag, jag förstår inte varför vi blir så oroliga för att vi släpper in ett mål, ofta kommer ett eller två till för att vi inte kan samla oss snabbt nog. Men jag är stolt över tjejerna för att de ännu en gång visar styrka att hämta upp ett underläge. Vi ledare får analysera detta grundligt och se vad vi kan göra för att stärka tjejerna och laget.
Det var ett tufft lag att möta, många varningar under matchen
– Det var det, men vi vek inte ner oss, Vimmerbys tjejer var bland de tuffaste vi mött i år, det kostade oss också tyvärr två skador

Fakta:
Vimmerby IF – IFK Värnamo 4-3 (3-2)
0-1 Mona Sefika Muratovic tolv sekunder
1-1 efter 13,40 Greta Koponen
2-1 efter 16,52, Nathalie Johansson (straff)
3-1 efter 21,12, Malin Engström
3-2 efter 41,11, Amela Basic, assist Emilia Schellhas
3-3 efter 30,37, Mona Chahrour
4-3 efter 57,30, Nathalie Milton
Avslut: 8-6 (6-5)
Avslut på mål: 7-5 (5-4)
Frisparkar: 8-12 (3-7)
Hörnor: 4-2 (1-2)
Varningar: 4-3, Kajsa Pruner, Emilia Schellhas och Mona Chahrour IFK, Matilda Strömdahl, Amanda Lundberg, Nathalie Johansson och Alicia Strand (rött kort) Vimmerby IF
Publik: 119 (officiell), 159 (räknade av mig)

Nästa match är också en bortamatch, ännu en ny nytt lag att bekanta sig med, vi åker till Sjömarken för att möta stadens stolthet Sjömarkens IF. Sjömarken ligger efter Borås på väg mot Göteborg för er som undrar. Kom gärna dit och heja på våra fantastiska tjejer, matchstart 15,00 på Idrottsgården IP.

O så några kloka ord på vägen: ”Don´t let someone dim your light, simply because it´s shining in their eyes”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO