Förlust för Damerna

Det blev klara 5-2 till Nittorp i Damernas bortamatch i fredags. På en bedrövligt dålig och liten plan var det Nittorp som drog det längsta strået denna kväll. Det var stundtals ett mycket hårt spel och domaren tillät lite för mycket, det kostade oss mest då en hjärnskakning blev resultatet av en armbåge i huvudet och inte ens en frispark utdelades. Men vi visste att det skulle bli tufft då Nittorp är ett väldigt fysiskt lag.

Överdrivet hårt spel matchen igenom

Förlusten är inget att säga om då Nittorp var bättre än oss i andra halvlek.
Första däremot var en jämn historia, spelet var inte mycket att hänga i julgranen då planen inte inbjöd till skönspel direkt, det var massor av spelare på mittplan som verkligen gjorde sitt bästa för att försöka bemästra alla gropar och ojämnheter planen bjöd på. Då planen dessutom var hyfsat liten blev 9 av 10 bollar vi försökte lyfta bakom Nittorps backlinje en aning för långa och hamnade i händerna på målvakten, samma sak med hemmalagets försök till att lyfta bollar bakom vår backlinje.
Nittorp tog iaf ledningen i minut 33 genom den alltid målfarliga skyttedrottningen Klara Lindberg. Vid ett ögonblick släppte vi bevakningen på henne och hon gjorde inte misstag.
I matchen sista sekund kom helt rättvist vår kvittering, på en väl slagen hörna var det Kajsa ”Benke” Bengtsson som hoppade högst, hennes perfekta nick gick in vid stolproten

Linnea var mycket duktig idag

Andra halvlek var endast 5 minuter gammal när domaren gick på världen äldsta forwardtrick, man letar upp en innerback, lutar sig med ryggen mot denne och när backen tar ett steg tillbaka faller man så det ser ut som man har blivit nerdragen, väldigt rutinerat och smart av Klara, jag har själv gjort den ett antal gånger. Exekutor var hon själv och straffen var perfekt slagen och otagbar.
Här och nu tog Nittorp över matchen, vi hade fullt upp med att bara försvara oss. Därför kom vår kvittering ologiskt, det var en prestation av Linda Persson som heter duga. Hon fick bollen lite nedanför mittlinjen och i hård kamp med båda innerbackarna var Linda både starkast och snabbast, bredsidan förbi målvakten var klockren, detta i minut 69. Orättvist? Javisst!

Emma i hård kamp mot Klara Lindberg

Minuterna direkt efter fick vi luft under vingarna, vi spelade bättre och försökte verkligen, men det skulle snart ta slut med den varan. I minut 74 fick Nittorp en frispark 30 meter ut till vänster, en smart variant där dom slog bollen stenhårt på backen och mot första stolpen, alla rusar mot bollen som studsar och har sig och när vår försvarare försöker rensa bollen träffar den inte bättre än att den går in vid stolproten. Två minuter senare kom också årets mål på Åsavallen, Elvira Röpke får på en träff från 25 meter som tar i bortre stolpe vid krysset och in.
På övertid kom också 5-2 målet, även det stolpe in fast denna gång från höger. Elvira Jönsson i mål var absolut chanslös på samtliga mål, en del av dom otroligt snygga.
Bara att bryta ihop och komma igen för tjejerna, Nittorp förtjänade att vinna denna match då andra halvlek var deras.

Kajsa nickar in 1-1

Jag ger min blomma idag till Linda Persson som jobbade och slet kopiöst denna match och nu var även speeden tillbaka hos Linda.

Fakta:
Nittorps IK – IFK Värnamo 5-2 (1-1)
1-0 minut 33 den eviga måltjuven Klara Lindberg
1-1 minut 45 Kajsa Bengtsson nick på hörna, assist Emilia Schellhas
2-1 minut 50, straff Klara Lindberg
2-2 minut 69 Linda Persson, soloprestation
3-2 minut 74, självmål
4-2 minut 76 Elvira Löpke, årets mål på Åsavallen
5-2 minut 92 Ida Toresson

Avslut: 20-5 (7-6)
Avslut på mål: 10-4 (3-2)
Hörnor: 5-4 (0-3)
Varningar: 0-0
Publik: 126

Startelvan:
Elvira Jönsson, Fanny Holmberg. Kajsa Bengtsson, Emma Albertsson (85), Linnéa Höögs
Elin Fransson, Emilia Schellhas, Ronja Fröberg (63), Sefika Muratovic (66), Linda Persson, Fanny Götesson

Ersättare:
Linnéa Aronsson (63), Amanda Heiel (66), Alma Cedefors (85), Jennie Hellström (MV)

Redan på lördag skall vi försöka ta revansch på oss själva då vi gästas av duktiga Vadstena GIF, matchen spelas på Ljusseveka 1 och matchstart är 15:00, kom i god tid då det är en liten läktare som säkert kommer att bli överfull.

O så några kloka ord på vägen: ”Today is the oldest you’ve ever been, and the youngest you’ll ever be”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO