Förlust borta mot Öster

Men hallå, vilket maxat oflyt alltså! Straff i minut 90 för en dumdristig tackling, även om den inte träffade spelaren, och Öster fick straff som ex-ifkaren Petar Petrovic satte stensäkert i mål.
Jag påstår inte att vi förde matchen, för det gjorde vi inte, det var väldigt jämt i spelet, ena stunden rattade vi spelet för att några minuter senare lämna över ratten till Öster.
Men chanserna, de var våra och endast våra.
Till och med en blind kunde se att Öster endast hade ett avslut på eller utanför mål under hela matchen, det var på mål och det var straffen.
Jag gläds över att vi spelade stabilt och säkert matchen igenom i vårt försvarsspel, jag gläds över att vi skapade 3-4 riktigt fina chanser till mål, och då har jag inte räknat in straffen vi fick i slutet av första halvlek men brände, ärligt talat så gjorde Östers målvakt en fantastiskt bra räddning intill sin högra stolprot.

Resultaten i träningsmatcher är oviktiga även om man alltid vill vinna alla matcher, desto viktigare är att spelet börjar sitta, att lagdelarna jobbar bra tillsammans och att vi skapar chanser.
Den sista biten, avslutningarna. har lite till o jobba med, men det kommer.
Tränare Thern lät alla utespelare som var med i truppen spela, det gjorde att vi, när bytena kom, tappade lite i spelet, men det är normalt, man byter inte in 6 nya spelare utan att det märks, ganska så snabbt hittade de inbytta sina roller och vi var tillbaka i spelet.

Utöver matchen mot Öster i fredags så har vi även möt Gnosjö IF och Trelleborgs FF de senaste två veckorna.

Mot Gnosjö var det inget snack, vi var ett par nummer för bra och slutresultatet 5-0 kunde och borde ha varit något större, har jag fått till mig.
Mot Trelleborg var det annorlunda, de 25 första minuterna var skåningarna numret större än oss, sakta men säkert jobbade vi in oss i matchen, slutresultatet 2-0 till Trelleborg är inget att säga om. Vad som var mer bekymmersamt var att det var rätt uddlösa framåt, vi spelade bra och stabilt i försvaret och på mittfältet, men vi skapade ingenting av vikt framåt, har jag fått till mig.
Därför var det ett stort steg åt rätt håll när vi skapar 3-4 bra lägen mot Öster.

Ny träningsvecka och nya tag, på söndag 13:00 möter vi FK Karlskrona hemma på Ljusseveka KG, de har vi ju i serien också så det skall bli mycket intressant att se hur vi står upp mot dem.
Vilket lag och om vi skall ha med några provspelare, ja det avgörs efter träningen på fredag.
Så fotbollsvänner, gör en notis i er kalender så ni inte missar 13:00 på söndag.

Fakta:
Östers IF – IFK Värnamo 1-0 (0-0)
1-0 minut 91 Petar Petrovic (straff)
Avslut totalt: 1-9 (0-3)
Avslut på mål: 1-4 (0-2)
Frisparkar: 11-11 (6-7)
Hörnor: 4-4 (1-3)
Varningar: 2-2 Mattias Pavic & Petar Petrovic Öster, Danne Ask och Filip Eriksson IFK
Publik: 497

Startelvan: (jag kan tyvärr inte namnet på de som provspelade)
Filip E (mv), Kevin, Francis, Victor, Freddy
Johan, Charlie, Erick, Edvin, Danne & en provspelare
Ersättare:
Mogge (mv), Aldin, Ivan, David, Isse, en provspelare från Kristianstad och en från Brasilien, alla utespelare fick spela.

Vid pennan och bakom kameran:
Nico

       
IFK VÄRNAMO