Femetta för Herrarna mot FC Trollhättan

Äntligen blev det lite utdelning på alla chanser vi skapat under vårens matcher, äntligen fick killarna betalt för alla löpningar, alla tacklingar och alla uppoffringar de gjort.
För mot starka duktiga FC Trollhättan gjorde de precis allt rätt och vann också matchen övertygande med 5-1.

Första halvlek hade knappt hunnit börja, folk var fortfarande på väg att inte sina platser, fören ledningsmålet föll. Efter en offsideavblåsning slog Francis en lång boll bakom gästernas försvar, en kille tog den löpningen och det var Affe, ensam och 10 meter från mål skarvade han bollen iskallt förbi en överraskad och förvånad målvakt i gästernas bur, då visade klockan på 1,18.
Gästerna var fortfarande lite chockade när nästa mål kom 3 minuter senare efter en hörna. Affe slår en perfekt hörna som Charlie skarvar vidare, ännu en gång stå målvakten helt stilla, bollen går över alla och där står Alex och enkelt nickar bollen i tom bur, då visade klockan på 4,32.


Spelet jämnade därefter ut sig lite och gästerna fick äga lite boll, ett tag böljade spelet fram och tillbaka men våra anfallare var svårfångade.
I minut 37 kom det tredje målet rättvist också, snabb omställning och en passning in i boxen där Edvin Becirovic skarvar bollen snyggt till Alex som lika enkelt slår bollen förbi en utrusande målvakt.
Gästerna var på intet sätt ofarliga, en sylvass frispark som Pilip i mål fick sträcka ut alla sina centimetrar för att avvärja till hörna samt en bredsida som gick ribba ut.


Andra halvlek började med att gästerna satt full fart framåt och under 7-8 minuter osade det katt flera gånger framför vårt mål, men mål blev det inte.
I stället kom reduceringen i minut 59, ett väldigt onödigt sådan då vi hade greppat matchen igen.
Ett missförstånd mellan försvar och målvakt, dålig kommunikation helt enkelt, gjorde att gästerna fick en indirekt frispark 6 meter från mål, alla uppställda på mållinjen, en petar bollen och nästa skjuter allt vad han kan, vi räddar men frisparken går om, Freddy hade rusat för tidigt och blev varnad istället. Bollen ligger nu på samma ställe, alla på mållinjen igen och petningen av bollen till nästa man, dock längre åt sidan, då kommer Pilip målvakt ut och gör sig stor som ett höghus, bollen träffar honom och går till hörna. Den slås perfekt och vi är fortfarande euforiska att vi räddat den farliga frispaken, dessutom två gånger, bollen hamnar perfekt på foten hos gästernas skyttekung Albion Rexhepi, han får kalasträff på bollen som går som en projektil mot mål, ännu en gång gör Pilip målvakt en underbar räddning men returen hamnar Alen Kasumovic, denne gör inget misstag från 2 meter utan pangar in bollen i mål.


Väckarklocka, alla trodde att vi skulle backa hem och försvara oss, istället tog vi tag i taktpinnen och började föra spelet igen. Med det kom också chanserna och i minut 74 kom spiken i kistan på riktigt, nye debutanten och lånet från Kalmar FF Edvin Crona slet sig loss och serverade bollen på silverfat till sin anfallskollega och namne Edin (Becirovic), han gjorde processen kort bredsidade enkelt bollen i öppet mål.
VI fortsatte att trycka på och skapa chanser, 6 minuter senare kom även 5-1, mycket bra väggspel gav Johan Lassagård yta bakom gästernas backlinje, Johan tittade upp och la bollen bakom alla backar, vem stod där om inte dagens ”gubben i lådan” Alex, han fick ensam stå och nicka in sitt tredje mål för dagen.


Vi kunde gjort ytterligare något mål efter det, men 5 mål fick räcka för denna gång, dessutom hade lag inga lediga rader kvar i mitt block.
Kul att vi hade så mycket folk som fick se en mycket bra match och massor av mål, jag hoppas att ni
alla återvänder nästa match och har dessutom några kompisar med er.

På presskonferensen efter matchen sa gästerna tränare William Lundin att hans lag har problem, 9 insläppta mål på de två senaste matcherna är inte bra. Han medgav också att det inte fans mycket att göra åt ett välspelande IFK idag. De försökte lyfta upp spelet i andra halvlek med några offensiva byten men det hjälpte inte.
Jonas Thern sa att det var skönt om än lite oväntat att få ledningen med 2-0 efter 5 minuter, lite tur hade man på vägen också men det måste man ha ibland också. Han var mycket nöjd med spelet och killarnas uppträdande på plan, alla jobbade kopiöst för varandra, extra nöjd var han med trion på topp som hela tiden tog löpningar och slet sönder gästerna backlinje.

Fakta:
IFK Värnamo – FC Trollhättan 5-1 (3-0)
1-0 efter 1,18 Alfred Ajdarevic, assist Francis de Vries
2-0 efter 4,32 Alex, assist Charlie Vindehall
3-0 efter 36,02 Alex, assist Edvin Becirovic
3-1 efter 58,00 Alen Kasumovic
4-1 efter 73,38 Edvin Becirovic, assist Edvin Crona
5-1 efter 79,02 Alex, assist Johan Lassagård

Avslut totalt: 8-5 (5-2)
Avslut på mål: 5-4 (3-2)
Frisparkar: 8-14 (6-6)
Hörnor: 14-3 (7-0)
Varningar: 5-1, Edvin B, Freddy W, Alfred A, Viktor L & Pilip V IFK, Anders Mogren FCT
Publik: 856

Startelvan:
Pilip (mv), Freddy, Viktor L, Francis, Roman
Johan L, Charlie, Alfred (77), Edvin Crona (debutant) (80), Alex (83) & Edvin B
Ersättare:
Mogge (mv), Benjamin (77), Isse, Erick Brendon, David D (83), Bebben (80) & Victor E

Mycket bra domarteam: Linuz Söderberg HD, Besart Hasani AD1 & Henrik Svensson AD2

Nästa match är borta i Lund mot Torns IF
Matchen spelas på Tornavallen och matchstart är så tidigt som 14:00
Har du inget för dig? Ta då en tripp till den vackra studentstaden Lund, alltid värd ett besök

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO