Ett steg framåt trots förlust


Eller kan man säga så när man egentligen bara skrika ut sin förtvivlan och smärta över att ännu en gång ha förlorat trots att man äger matchen?

För matchen i lördags var vår, vi spelade stundtals ut Brage vilket också lagets tränare erkände efter matchen. Men vad hjälper det, vi har bara inget flyt alls.
Gästerna tog ledningen i minut 15 då gästernas Simon Alexandersson vann en nickduell efter en hörna, inget att säga om det. Men 0-2 målet får bara inte ske, ett bra inlägg, men samme Simon får inte ostört komma mellan våra backar och nicka in bollen.
Trots 0-2 efter 18 minuter var det vi som förde matchen, i minut 23 kom också välförtjänt reduceringen, det var debutanten Isse Ismail som fick en perfekt passning av Danne Ask, Isse drog sin gubbe och pangade in bollen via stolpen, hur snyggt var inte det då va!


Ett par minuter senare kom också kvitteringen då Tyler som varit uppe på en hörna och dröjde sig kvar petade bollen förbi målvakten, tyvärr blåstes målet bort för offside.
Därefter var det dags för Abdu att ha show, men trots 3 utomordentlige bra lägen blev det inget mål.

Någonstans i ryggraden kändes ändå som att vi skulle fixa detta och andra halvlek var endast 10 minuter ung när det skedde. Alex Henningsson fick in ett perfekt inlägg till PC som bara satte pannan till och skarvade bollen i mål.

Men vi var inte nöjda, vi skulle bara vinna denna match, vi hade både ett mentalt och ett spelmässigt övertag. Chanser radades upp på löpande band och endast 8 minuter senare kom den största. Alex Henningsson skar in i gästernas straffområde, curlade bollen snyggt förbi målvakten, men som vanligt denna vår så tar bollen i stolpens insida och ut.


PC hade därefter två nickar som strök stolpen utsida, Danne hade ett par skott sov ven centimeter utanför, inbytte Paolo hade ett par genombrottsförsök där han stoppades i sista sekund. Ja det var ett pärlband av lägen eller nästan lägen.
Återigen gjorde sig ryggraden påmind, vi flyttar upp så högt och pressar så hårt, bara det inte blir en kontring. Jaha, vad händer med 5 sekunder kvar av matchen, just det, en kontring! Och bollen hamnar såklart hos stekhete Simon Alexandersson som enkelt curlar in bollen bakom en chanslös Filip i mål. Man ville bara inte tro att det var sant, inte så, inte nu, inte mot dom! Varför!

Det kunde lika gärna varit straff till oss 5 sekunder tidigare, eller i a f frispark, ute på plan skulle domaren ha blåst frispark och varnat för den armdragningen utan att tveka. Som extra salt på såret säger alla på ståplats att Simon dessutom var offside när han fick bollen. Jag saknar ord, vad har vi gjort fotbollen för ont så som den straffar oss?


När man sen samlar sig lite och återvänder till livet försöker man se framåt, detta kan ju inte hålla på match efter match, snart måste det ju vända.
På presskonferensen efter matchen sa gästernas tränare rakt ut att han inte varit med om en mer orättvis seger, IFK var bättre än dem hela matchen och de hade varit mycket glada om de fått med sig en poäng, nu fick de tre och det var en skänk från ovan.
Roar var av förklarliga skäl väldigt nere, han var mycket nöjd med killarnas insatts men sa samtidigt att han inte minns hur många gånger i år han hört dessa ord från andra tränare, IFK var bättre, men vi får ingenting med oss.
Det skall bli otroligt skönt att ta några veckor ledigt nu, killarna behöver ladda sina batterier och jag behöver ladda mina.
Träningen återtas i mitten av juli och en träningsmatch mot Falkenberg är inplanerad att spelas den 21:e klockan 13:00 på Finnvedsvallen.

Fakta:
IFK Värnamo – IK Brage 2-3 (1-2)
14,06 0-1 Simon Alexandersson
18,00 0-2 Simon Alexandersson
22,03 1-2 Isse Ismail, assist Danne Ask
54,10 2-2 PC, assist Alexander Henningsson
92,55 2-3 Simon Alexandersson

Avslut totalt: 11-10 (4-5)
Avslut på mål: 6-5 (2-2)
Frisparkar: 7-14 (4-7)
Hörnor: 6-6 (3-4)
Varningar: 2-0, Alexander Jönsson & Alexander Henningsson IFK
Publik: 512

Startelvan:
Filip E (mv), Freddy W, Tyler L, Johan A, Axel W
Alexander H, Alexander J, Isse Ismail (81), Danne A (86), Abdu L (71) & PC
Ersättare:
Hampus G (mv), Filip Siljander (debutant)( 81), Victor K (86), Aldin B, Paolo M (71), Adebayo A, Max

Se och hör vad debutanten Isse Ismail hade o säga om sin debut och om matchen längre ner på sidan

Jag önskar er alla en skön och trevlig sommar, vad hösten bär i sin famn får vi se då

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO