En hästspark i ansiktet igen

För så kändes det efter förlusten hemma mot GAIS igår. Återigen gör vi mycket bra match men har inte turen och marginalerna med oss.

Första 15 gick utan tvekan till dom grönsvartas fördel, GAIS öppnade matchen mycket bra medan vi sakta men säkert jobbade oss in i matchen. Trots ett spelövertag spelade vår backlinje stabilt och debutanten i mål, Filip Eriksson, fick en lugn start i Superettan. Efter smekmånaden och första kvarten kom IFK, och vi kom med stormsteg. VI spelade smart, vi spelade snabbt, vi spelade varierande och vi kom till avslut.

Till skillnad mot förra matchen tog vi avsluten vi också, både Freddy och Danne Ask hade var sin kanon men med mycket skicklighet och lite tur kunde duktige Damir Mehic gästernas målvakt freda sitt mål. Runt 35:e minuten kom ändå ett ledningsmål för IFK, på en perfekt slagen hörna, en inövad variant, kunde PC i hård kamp skarva bollen i mål. Tyvärr såg domaren något som ingen annan såg, en ojusthet på Alexander Jönsson, men han var låg ju redan i målet efter att någon GAIS:are förpassat honom dit?! Men så är det när man inte har marginalerna med sig, ett domslut (det skulle komma fler) som kanske avgjorde matchen.

Andra halvlek var endast 2 minuter gammal när vi går bort oss i försvaret, 3 sekunder och två pass senare står det 0-1 på anslagstavlan. Återigen blir hårt straffade på ett misstag, men återigen visa vi moral och styrka genom att genast snäppa upp ett steg och ta tag i matchen.

Vi rullar stundtals ut gästerna och vi styr spelet till 100 %, men vi är bara nära, avsluten är antigen över mål eller på målvakten. GAIS fokuserar på att kontra på oss men det har vår backlinje full kontroll på för det mesta, det som rinner igenom tar Filip hand om.

 

 


I minut 84 kom så äntligen belöningen, ett snabbt anfall där bollen hamnar hos Alexander H ute på högerkanten, ett perfekt inlägg som Alexander ”AJ” J hoppar högst på och bollen borrar sig ner intill målvaktens högra stolpe. Nu tror ni kanske att vi slog oss till ro och var nöjda, men icke! Vi hade ju dem på gaffeln o då är det bara o köra. Bästa läget hade nyss inbytte Max Olsson som fick iväg en rysare i hög hastighet, men den bollen strök stolpens utsida tyvärr.

Istället kom kallduschen i minut 90, ett fel av oss vid mittplan, GAIS vänder på spelet med blixten hastighet, men vi är med, och här kommer matchen blunder av den i övrigt duktige domaren, Johan A bryter bollen, den studsar rakt upp i luften, forwarden hoppar över Johan men han har armarna ute som en fågel för att hålla balansen, bollen träffar armen och ner framför honom, sen går det undan. Forwarden tar två steg in i plan och curlar vackert bollen förbi Filip i mål, bollen träffar stolpen, studsen är så elak att den går tillbaka dit den kom ifrån och såklart, när det går emot dig så kommer naturligtvis en GAIAS:are precis där i full galopp och får bollen på foten, han har nog aldrig gjort ett lättare mål i sitt liv den gode Dusan Djuric. Som ni ser, en del slarv av oss javisst, men maximal otur i det hela.

Men gott folk, deppa inte, sådant jämnar alltid ut sig i en serie, vi kommer igen stärkta av vårt spel och vår revanschlusta.


Till K-12 vill jag bara säga att ni var grymma! Ni hördes och ni syntes! Bra jobbat killar och tjejer!
Coach Roar var såklart allt annat än glad efter matchen, men det var inte GAIS coach Bosko Orovic heller. Medan Roar var besviken att vi tappade matchen i slutminuten så var Bosko bekymrad över att GAIS tappade matchen efter 15 minuter och tillät IFK dominera. Roar poängterade återigen att laget bara blir bättre och bättre för varje vecka som går, moralen finns där, skickligheten finns där nu gäller det bara att få ihop de sista pusselbitarna också.

Fakta:
IFK Värnamo – GAIS 1-2 (0-0)
0-1 minut 47 Jesper Johansson Westermark, assist Carl Wede
1-1 minut 86 Alexander Achinioti Jönsson, assist Alexander Henningsson
1-2 minut 90 Dusan Djuric, stolpretur
Avslut på mål: 7-3
Hörnor: 2-4
Varningar: 3-2, Randelovic, Andersson och Winsth IFK, Andersen & Djuric GAIS
Publik ”hemma” på Borås Arena: 1294
Startelvan:
Filip E (MV), Anton M (72), Johan A, Tyler L, Freddy W
Danne A (82), Alexander AJ, Predrag R, Alexander H, Lumala Abdu (87), PC

Ersättare:
Morgan H (MV), Jon B, York R (72), Archford G (82), Adnan K, Max O (87), Adebayo A

Nu glömmer vi denna match och tar sikte på Eskilstuna och AFC på söndag, gissa om vi är taggade!

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO