Emmaboda IS vann Ica Kvantum Luciacup 2018

Emmaboda IS vinnare av Ica Kvantum Luciacup 2018

I helgen anordnade vi för tredje året i rad (sen nystarten) Luciacupen för Damlag, i år tillsammans med vår nya huvudsponsor för cupen Ica Kvantum Värnamo. Det var välfyllda läktare i sporthallen denna dag och publiken fick se spektakulära räddningar, härliga finter och välspelade matcher.
Vi är mycket glada över att intresset för turneringen för varje år vuxit, i år var det maximalt antal lag med, 16 stycken, och lag som köade för att få komma med. Lagen kom från när och fjärran och det är alltid extra kul o möta lag man aldrig tidigare stött på.
Årets vinnare av Ica Kvantum Luciacup blev Emmaboda IS Lag 1, i en stenhård final lyckades man vinna över Vimmerby IF med 1-0.
Jag tror att de flesta hade satt sin peng på att Vimmerby skulle ta hem hela cupen, laget, med lite tur och stor skicklighet, hade vunnit Grupp A där halländska Stafsinge IF bjöd på stenhårt motstånd om gruppsegern, Vimmerby gick vidare med minsta möjliga marginal, nämligen ett plusmål.
I semifinalen körde man över Tvååker med sitt fysiska spel och härliga tempo.

Vimmerby IF kom två i Ica Kvantum Luciacup 2018

Emmaboda o sin sida hade en stenhård gruppfinal mot Husqvarna FF, en ännu tuffare semifinal mot Hanaskog IS/IFK Knislinge, matchen fick till slut avgöras på straffar efter 0-0 vid full tid och 0-0 efter förlängning. Lägg därtill att laget endast fick vila 5 minuter innan finalmatchen så förstår ni varför få trodde att laget skulle orka stå emot ett utvilat taggat Vimmerby.
Men i futsal kan allt hända, trots ett massivt övertag i både bollinnehav och ett batteri av målchanser så lyckades inte Vimmerby överlista Emmabodas fantastiska målvakt Hanna Runesson, hon gjorde några helt sanslösa räddningar och hade stolpar och ribba med sig i denna match.
Jag ber att få gratulera Emmaboda o Vimmerby för en mycket välspelad och bra match.
Hur gick det då för övriga lokala lag undrar du, var det några med eller?

Gnosjö IF kämpade bra men nådde inte hela vägen

Jodå, Gnosjö IF ställde upp med ett lag men laget hamnade i samma grupp som Vimmerby IF och Stafsinge IF, duktiga Gnosjö, som ställde upp med ett väldigt ungt lag, kom trea i Grupp A.
Vi själva hade två lag med, IFK Lag Blå hamnade i Grupp C, sannolikt den svåraste gruppen av alla med duktiga lag som Eskilsminne IF och föra årets finalist Tvååkers IF.
Laget blev trea i gruppen efter vinst mot Emmaboda lag 2, oavgjort mot Tvååker samt förlust mot Eskilsminne.

Nittorps IK föll på målsnöret

IFK Lag Vit hamnade i Grupp D, i den gruppen finner man den stora överraskningen i årets turnering, nämligen Hanaskog IS/IFK Knislinge som till vardags spelar i division 3. Laget gick igenom gruppen obesegrade och med maximala 9 poäng och förlorade sin semifinal på straffar, IFK Lag Vit blev tvåa i gruppen och fick spela B-slutspel som laget senare vann. De andra två lokala lagen var Nittorps IK som blev trea i grupp och Hamneda GoIK som blev fyra i sin grupp.

IFK Värnamo Lag vit kom femma i cupen

Jag vill tacka alla klubbar som var med, ett extra stort tack till vår nya huvudsponsor för cupen Ica Kvantum Värnamo, till Stadium Värnamo samt övriga som hjälpte till och gjorde detta möjligt, ett speciellt tack till den lilla stjärnan Lisa Pruner från IFK Värnamo F08/09 som ställde upp som prisutdelare, grymt jobb Lisa!

Vill ni se alla resultaten, grupperna etc så gör ni det via denna länk:
http://www.cupmate.nu/matcher.php?iCupID=12994&iClassID=9979

Fakta:
Grupp A:
Gnosjö IF, Hamneda GoIK, Stafsinge IF & Vimmerby IF
Grupp B: Emmaboda IS Lag 1, Husqvarna FF, Nittorps IK & Södra Ving/Timmele IF
Grupp C: Emmaboda IS Lag 2, Eskilsminne IF, IFK Värnamo Lag Blå & Tvååkers IF
Grupp D: Önnerstad BoIF, Hanaskog IS/IFK Knislinge, IFK Värnamo Lag Vit & Kornhult/Hishult FF
Vinnare av Ica Kvantum Luciacup 2018: Emmaboda IS lag 1
Tvåa: Vimmerby IF
Vinnare av B-finalen 2018: IFK Värnamo Lag Vit
Tvåa: Stafsinge IF
Skyttedrottning 2018: Mirjam Lindgren Stafsinge IF
Bästa målvakt 2018: Amanda Lövkvist Hanaskog IS/IFK Knislinge
Bästa spelare 2018: Lydia Schough Stafsinge IF
Snabbast gjorda mål 2018: Mirjam Lindgren Stafsinge IF (7 sekunder)
Målrikaste match 2018: Grupp A Hamneda GoIK – Stafsinge IF 0-5

IFK Värnamo hälsar alla välkomna tillbaka 2019, Ica Kvantum Luciacup kommer att spelas lördagen den 7:e december 2019 igen

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO