Damernas Futsal Säsong grandiös!

Stolta duktiga tjejer, IFK Värnamo Dam!

IFK Värnamo dam har spelat futsal vilket man inte gjort på många år. Det började med att vi drog igång den anrika Luciacupen igen i december 2016, ofina som vi var kom vi 1:a och 2:a i vår egen cup. Målet är att Luciacupen skall återkomma år efter år och bli lika känd som den en gång i tiden var.

1:a och 2:a plats i Luciacupen, IFK Värnamo Dam

Tjejerna tyckte att det var roligt med futsal så vi anmälde oss till Swedbank Cup i Tranås också. Vi kom till final med ena laget och med lite flyt kunde vi varit där med båda. I den direkt avgörande matchen mot just Tranås förlorade vi matchen med endast 4 sekunder kvar på klockan, oavgjort där och vi hade spelat final mot varandra. I finalmatchen vann Tranås över oss med klara 3-1, tjejerna var trötta och slitna, vi hade lite otur med lottningen och fick spela varannan match sista timmen.
Vi säger såklart grattis till Tranås och gläds ås att ha kommit tvåa och trea.

2:a och 3:e plats och 2500 kronor till tjejerna

Nu var det blodad tand för IFK Dam, detta var ju jättekul och tjejerna ville spela mer cuper. Så dök chansen upp att få vara med i GIF Cupen i Gnosjö, dock var villkoret att vi inte ställde upp med ett A-lag. Vi åkte till Gnosjö med vårt U-lag förstärkt med 3 tjejer från A-laget. Gruppspelet sprang vi igenom med målskillnaden 16-0. Svårt motstånd mötte i matchen mot Gnosjö lag 2.
Semifinalen var stängd, Smålandsstenar stod för motståndet och deras tjejer stångade sig blodiga för att försvara sitt mål. Det var konstant tryck under 12 minuter av våra tjejer men något mål blev det inte. Efterföljande straffar vann vi med 2-1. I finalen fick vi mötte ett mycket duktigt Kindaholms FF, tjejerna tog tag i taktpinnen direkt, men Kindaholms-tjejerna kämpade emot läng. När matchen var slut stod vi där som rättmätiga segrare, vi vann finalen med 3-1.
Turneringen skyttedrottning blev Mona Chahrour IFK Värnamo, turneringen bästa spelare, Emma Jakobsson och bäste målvakt, Hanna Axelsson,  fanns hos våra finalmotståndare Kindaholm.

Segrare i GIF Cupen 2017, IFK Värnamo Dam

Nu är futsal äventyret över för denna gång, det är alltid mycket roligt att möta lag man aldrig möter normalt. Nu lägger vi fokus på träningarna och träningsmatcherna som börjar nästa helg.
Helgen den 18-19/2 möter vi nämligen BK Tinnis som är på besök hos oss under veckoslutet.
Matcherna på lördag (IFK U) och söndag (IFK A) har matchtid 13,00 på Ljusseveka Konstgräsplan, du missar väl inte att komma ner för att se årets upplaga av IFK Värnamo Dam eller hur?

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO