Damerna tillbaka i vinnarspåret!

Det har varit en fantastisk IFK-helg och det var Damerna som visade vägen i lördags.

Efter några förlustmatcher i rad visade Damerna i lördagens match mot Falköpings KIK var skåpet skulle stå. Det blev en övertygande seger med 3-1.
Jag gläder mig åt segern men ännu mer åt spelet och sättet vi vann på.
Nu var tjejerna tillbaka i spelsättet dom visat tidigare under året med press på bollhållaren över hela plan.
Vi kunde ha tagit ledningen redan i minut 5 då Linda blev helt frispelad, tyvärr gick hennes skott en bit utanför stolpen. Dock var detta vår match från början till slut och ledningsmålet kom 13 minuter senare.

Mona dundrar in ledningsmålet

Fanny G hittade Mona C med en perfekt genomskärare, Mona gjorde processen kort med målvakten och dundrade in bollen. Tjejerna fortsatte att skapa mängder av chanser men skärpan var inte riktigt där. Även Falköpings forwards hade svårt med skärpan, under första halvlek brände dom 2 jättelägen. 4-2 hade speglat första halvlek bättre men nu stod sig resultatet 1-0 halvleken ut.

Matchens lirare Linda P lägger inga fingrar emellan

Direkt av andra halvlek blev Sefika inbytt, Elin F hade huvudvärk efter en smäll i slutet på första halvlek. Sefikas första bollkontakt kunde knappast varit bättre, Linda hittade Sefika med en perfekt passning och måltjuv som Sefika är hittade hon målet enkelt, snacka om succéinhopp!
Vi nöjde oss lite med 2-0 och försökte istället säkra matchen, det gav gästerna möjlighet att flytta upp sina positioner. Men idag jobbade vi som ett lag, det gjorde inget att Falköping fick äga lite med boll, vi visste hela tiden var vi hade dom och släppte inte till några lägen.

Lindas stenhårda straff på väg in till 3-0

I minut 80 sprang sig Linda fri, kapningen i gästernas straffområde var solklar och straffen likaså.
Linda steg själv fram till punkten och som sig Linda alltid gör, en stenhård vristare, målvakten till höger och bollen till vänster.
Att vi somnade till i sista minuten och släppte in en boll gör inget en dag som denna, dessutom var det ett riktigt snygg mål. Det var inbytta Agnes Gustavsson som fick en delikat boll mellan våra backar, hon tog med sig bollen ett par steg och mitt i flykten klippte hin till, hade inte Elvira i mål klippt sina naglas den morgonen hade hon kanske kunnat få den ribba ut, nu tog den istället Elviras fingerspetsar ribbans underkant och in, snyggt!

Emilia S visar prov på vighet

Mina blommor går idag till Linda, jösses vad den kvinnan kan jobba alltså! Jag hade inte velat spela back mot henne! Linda blev dessutom utsedd till matchens lirare av juryn tillsammans med Marigona Duguti i Falköping KIK.

Fakta:
IFK Värnamo Dam – Falköpings KIK 3-1 (1-0)
1-0 minut 18 Mona Chahrour, assist Fanny G
2-0 minut 47 Sefika Muratovic, assist Linda P
3-0 minut 80 Linda Persson, straff
3-1 minut 90 Agnes Gustavsson

Avslut: 24-9
Avslut på mål: 13-6
Hörnor: 9-2
Frisparkar: 6-7
Publik: 122

Nästa match spelas på söndag i Örby på Örby IP. Vi har lite revansch att utkräva där då Örby förra året gjorde 5 sjukt snygga mål på 6 skott och slog oss med 5-0.
Har du inget för dig på söndag så vet du var vi finns, kom gärna och heja fram dessa fantastiska tjejer, matchstart 14:00

O så några kloka ord på vägen: ”Don’t look back, You’re not going that way”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO