Damerna säkrade kontraktet

I den mörka fredagsnatten var det 14 stjärnor som lyste upp Finnvedsvallen, det var 14 lysande tjejer i IFK Värnamo. Det var kvällen då viljan att vinna besegrade rädslan att förlora, det var kvällen då alla bäckar rann åt samma håll.
Nu skrattar du säkert och tänker att jag flippat över till poesi, men tro mig, det var poesi på Finnvedsvallen denna kväll. Det var två lag som ville spela fotboll och det spelades en mycket bra dammatch, jag påstår att det är en av de bästa matcherna jag sett våra tjejer spela sen jag började följa dem.
4-0 mot gästande Nittorps IK, det är siffrorna efter fredagens match på Finnvedsvallen. Gästerna hade 11 seriematcher i rad utan förlust inför fredagens match, lite kuriosa är att Nittorps svit började i våras mot just oss, den matchen slutade då 4-4.

Fannys nick gick inte in den gången

Fannys nick gick inte in den gången

Men som sagt var, man måste vara två för att dansa tango. Nittorp är ett mycket bra lag, i första halvlek var det mycket jämt men vi skapade de flesta och vassaste chanserna. Nittorp hade svårt att fånga in  vårt rörliga mittfält och våra snabba forwards. Trots ett par frilägen och hörnor blev det inga mål, det närmaste vi kom var när Ronja i minut 21 träffade ribban med ett stenhårt skott. Gästerna hade också ett par lägen men Jennie i mål var omutlig.

Linda prövar med en cykelspark

Linda prövar med en cykelspark

Andra halvlek var endast 9 minuter gammal när vi helt rättvist tog ledningen. Efter ännu en hörna fick inte gästerna bort bollen, skott från Ronja, retur, skott från Elin som träffar Lindas fot blir till en passning till Emilia. Hon tittar upp och bredsidar behärskat in bollen till vänster om målvakten intill  stolpen.

Glädje efter Emilias ledningsmål

Glädje efter Emilias ledningsmål

6 minuter senare var det Fanny Götessons tur att näta. Fanny fick en boll 10 meter in på gästernas planhalva, hon drar först sin motståndare, sen en till o till sist en tredje. Hon hamnar i en snäv vinkel men hennes skott är brutalt när det går stenhårt över målvakten och in i högra krysset.
Det hinner gå 6 minuter till så ringer målklockan igen, denna gång är det Linda som ringer i den.
Linda får en perfekt boll av Emma A, hon kommer nästan ner till krysset kortlinje och straffområdeslinje när hon vänder och klipper till från nästan ingen vinkel alls. Om Fannys skott 6 minuter tidigare var hårt var detta ännu hårdare. Bollen dundrade in över målvakten och in i det vänstra krysset.

Här klipper Linda in 3-0

Här klipper Linda in 3-0

I takt med målen föll viljan hos våra gäster, de kände sig besegrade och slagna.
Det skulle dock falla ett mål till, i minut 74 får vi ännu en hörna. Linnéa H stegar fram och slår ännu en perfekt sådan. Vi har mycket folk i straffområdet, en motståndare försöker nicka undan bollen men nickar den i huvudet på Fanny G, bollen går i en perfekt bana in under ribban otagbart för målvakten.

Fanny gör, lite omedvetet, 4-0

Fanny gör, lite omedvetet, 4-0

Vi skapade ytterligare 3-4 mycket bra lägen men några fler mål blev det inte denna fantastiska fredagskväll.
Att säga att någon i en match som denna var lite bättre än någon annan låtes sig inte göras. Alla var lika bra, alla följde matchplanen till punkt och pricka och alla hade både hjärta och hjärna med sig ut på plan idag.
Juryn utsåg gästernas kapten Charmaine Kindgren och vår kapten Olivia Folkesson till matchens lirare, priset bestod som vanligt av en blombukett från vår matchsponsor Blomsterlandet i Värnamo.

Fakta:
IFK Värnamo – Nittorps IK 4-0 (0-0)
1-0 minut 54 Emilia Schellhas, assist Linda Persson
2-0 minut 60 Fanny Götesson
3-0 minut 66 Linda Persson, assist Emma Albertsson
4-0 minut 74 Fanny Götesson (nick), assist Linnéa Höögs
Varningar:  Alma Ingelsten IFK minut 87
Avslut: 16-6
Avslut på mål; 9-4
Hörnor: 11-5
Publik: 149
Laget för dagen:
Jennie Hellström, Linnéa Höögs, Olivia Folkesson 83′, Linnéa Aronsson, Emma Albertsson
Fanny Holmberg 80′, Emilia Schellhas, Ronja Fröberg, Elin Fransson
Linda Persson 73′, Fanny Götesson
Ersättare: Olivia Montero 80′, Annie Petersson 73′, Alma Ingelsten 83′

Nästa match spelas borta mot Vadstena kommande lördag, matchstart 14.00. Har ni inget för er skulle ni kunna ta en utflykt dit, tjejerna behöver ert stöd!

O så några kloka ord på vägen: “Love the life you live, live the life you love”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

       
IFK VÄRNAMO