Damerna har hittat formen

Seger i matchen mot Bergdalens IK igår på Finnvedsvallen med 5-2.
Faktum är att det är smickrande siffror för gästerna.

Fanny G väldigt aktiv i matchen

Fanny G väldigt aktiv i matchen

Redan från start visade tjejerna att matchen skulle föras av oss och inte av gästerna, det tog heller inte många minuter innan första läget kom men en utomordentligt duktig målvakt hos gästerna styrde skottet till hörna.

Kamp om varje boll

Kamp om varje boll

I minut 17 kom gästernas första läge, och det var ett läge som heter duga. Ett tveksamt ingripande från vår sida bäddade för gästernas forward, hon klippte till på volley, bollen gick som en projektil i ribban och ner, på returen kastar sig den andra forwarden och nickar, men den nicken gick strax utanför. Med lite skicklighet och massor av tur kunde vi freda vårt mål den gången.
I minut 27 kom vårt ledningsmål, Annie P kommer loss an skjuter, returen går ut till Fanny G som enkelt slår in bollen i mer eller mindre tom bur.

Lycka efter ledningsmålet

Lycka efter ledningsmålet

Tre minter senar sliter sig Linda P loss och skär in i straffområdet, backen missar brytningen och fäller Linda med straff som resultat. Linda tar straffen själv och dundrar in 2-0.
Vi fortsatte att skapa läge på läge, men gästernas målvakt Sandra Eriksson var svårpasserad.
På övertid reducerade Bergdalen, medans vi mentalt var på väg in i omklädningsrummet hittade en boll fram gästernas Linnéa Liljegärd, hon gjorde processen kort och visade varför hon vunnit allsvenska skytteligan några gånger.
Denna halvlek var nog den bästa jag någonsin sett detta damlag prestera, ja iaf sen 2013 då jag kom med på tåget. Vi var starka, tålmodiga, och otroligt noggranna i passningsspelet och vi löpte massor. Vi borde ha tagit med oss några mål till in i paus.

Så nära Ronja, men inget mål denna gången

Så nära Ronja, men inget mål denna gången

I början på andra halvlek fick gästerna lite mer att säga till om, vi backade ofrivilligt ner några meter medans gästerna gick på hårt för att störa oss högt upp. Det lönade sig också för i minut 60 kom kvitteringen signerad Isabell Jokiaho.
Men jag har sagt det innan och jag säger det igen, vi har en stark tror på det vi gör och viker inte ner oss och vi vill vinna. Tjejerna växlade upp två snäpp igen och så var återigen och chanserna började återigen raddas upp.
I minut 70 tog vi åter ledning, på en magnifik passning från Emilia S kom Fanny G loss, tittade upp och bredsidade förbi en utrusande målvakt.
I minut 80 satte vi spiken i kistan, Fanny G hittar Annie P med en kross på 40 meter, Annie tar med sig bollen i steget och klipper till. Bollen träffar kryssribban stenhårt och går in bakom en målvakt som inte ens hann med att reagera. Årets mål på Finnvedsvallen?

Annie får drömträff

Annie får drömträff

Några minuter senare fick vi vår andra straff för dagen, återigen var det Linda som kom igenom och blev fälld. Nu var det Olivia Monteros tur att slå en straff, det gjorde hon med besked och straffen var otagbar även att målvakten gick åt rätt håll.

Fällning och straff

Fällning och straff

Vi gjorde ett gediget jobb idag, alla tog ansvar och alla jobbade för varandra. Vi har även hittat rätt mentalt och viker inte ner oss även om vi spelar mindre bra stundtals i en match, vi vet att vi kan vinna och vi vill vinna.
Extra rosor till Linnéa Aronsson, Emilia Schellhas och Linda Persson, men alla var otroligt bra idag.
Till matchen lirare utsåg juryn Linda P i IFK och gästernas målvakt Sandra Eriksson, de belönades med en blomsterbukett från Blomsterlandet i Värnamo.
Fakta:
IFK Värnamo – Bergdalens IK 5-2 (2-1)
1-0 minut 27 Fanny Götesson, assist Annie Petersson
2-0 minut 30 Linda Persson, straff
2-1 minut 46 Linnéa Liljegärd
2-2 minut 60 Isabell Jokiaho
3-2 minut 70 Fanny Götesson, assist Emilia Schellhas
4-2 minut 80 Annie Petersson, assist Fanny Götesson
5-2 minut 87 Olivia Montero, straff
Varningar: Emilia Schellhas och Linnéa Höggs IFK, Smilla Söderberg Bergdalen
Publik: 104

Redan på måndag spelar damlaget match igen då vi gästar Nittorp för omgång 9 i serien. Matchen startar 13.00 så har du inger för dig ligger Nittorp bara ett stenkast bort, kom och heja på våra fantastiska tjejer

O så några kloka ord på vägen: “If you can dream it, You can do it”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

 

       
IFK VÄRNAMO