Cupseger

bild1Det blev återigen seger för våra herrar i den egenarrangerade Bravida Cup.

Precis som vanligt så var det 8 lag som var med och spelade under annandagen. I grupp A så återfanns Bredaryd/Lanna, Horda AIK, Värnamo Södra och Ljungby IF. Där var det sistnämnde Ljungby som lyckades ta sig till final trots att man låg väldigt illa till i matchen mot Värnamo Södra som hade ledningen in i slutsekunderna. Men en sen kvittering till 2-2 mot Värnamo Södra och därefter storseger mot Horda i den sista gruppspelsmatchen gjorde att man var det enda laget som stod med 7 poäng inspelade.

I grupp B så var det IFK Värnamo, FC Krukan, FC Dardania och Kärda som gjorde upp om finalplatsen. Så väl IFK Värnamo som FC Krukan gick obesegrade igenom de 2 första omgångarna i gruppspelet och det blev därefter en ren gruppspelsfinal mellan de 2 lagen i den sista matchen.

FC Krukan som var fyllt med tidigare IFK-spelare bjöd upp till en rejäl kamp i gruppfinalen mot IFK Värnamo men Filip Eriksson i IFK-målet lyckades mota de flesta lägena och när de återstod några få minuter så lyckades IFK trycka in flertalet målet och en slutgiltig stabil seger med 5-1.

Det var därmed Ljungby och IFK Värnamo som ställdes mot varandra i finalen och Ljungby hade revansch att utkräva från förgående års final då man förlorade mot just IFK Värnamo. Och visst skulle finalen bli spännande.

Lagen följdes åt hela matchen igenom och med bara 5 sekunder kvar hade IFK Värnamo ledningen med 2-1 när Ljungby skulle få en sista chans att kvittera. På frispark strax utanför straffområdet lyckades man trycka in kvitteringen till 2-2 och matchen skulle därmed avgöras i förläggning där det spelades Golden Goal.

Där och då gjorde Oscar Johansson i IFK Värnamo sagan kort och efter mindre än en minut spelad så bombade Oscar in segermålet till IFK Värnamo.

Uppvisningsturneringen fortsatte i god anda, precis som vanligt så hettar det till vid några tillfällen under matcherna men efteråt så är det glömt och enbart glada miner på samtliga. Stort tack till alla spelare, ledare, domare, funktionärer samt publik och på återseende i Sporthallen 2017!

1_NIC9566

Ungdomsledarpriset som delas ut tillsammans med Värnamo Energi tilldelades i år Edvard Pruner.

1_NIC9553

Tilda Svensson och Edvin Causevic var årets ungdomsstipendiater. Här på bild tillsammans med Kaj Larsson och Carl Gustafsson från Finnvedens Trafikskola. Bägge stipendiaterna får som pris en gratis körkortsutbildning av just Finnvedens Trafikskola

IMG_2377

Två stjärnor som glänste lite extra. Filip Ericsson i IFK Värnamo fick pris som bästa målvakt och Ljungbys Moshtaq Ahmadi fick pris som bästa utespelare. Bägge fick som pris ett presentkort från Värnamo City.

       
IFK VÄRNAMO