Brutal förlust mot GAIS

Så är det, jag köper förlusten mot Trelleborg, jag tycker förlusten mot BP var tuff, men förlusten mot GAIS i fredags var brutal.
Jag har sett alla matcher som spelats i år och jag har inte sett något lag bli så utspelade som GAIS blev i första halvlek, inte ens Skövde. Men vi gör ju inte mål på alla chanser vi skapar! 14-23 i avslut är bara halva sanningen, man räknar inte dom chanserna man skapar men tar fel beslut och avslutar inte. Skulle man räknat med dom skulle siffrorna ha varit 20-55, ungefär.

Kapten PC jobbade kopiöst matchen igenom

Vi var sega i starten av matchen, det tog nästan 10 minuter innan vi fick fart på benen, under dom minuterna kunde GAIS ta ledningen. En snabb omställning på oss bollen ut till vänster, ett blytung skott med blixtens hastighet är på väg mot Tobbes vänstra kryss, men den grabben är vig och snabb som en panter, räddningen är fenomenal och bollen träffar stolpen och ut, där kommer såklart en annan GAISARE och skjuter för kung och fosterland, skottet blir till en stenhård passning mellan Tobbe som ligger ner efter sin räddning och vår backlinje. Vem dyker upp där om inte den eviga måltjuven Dardan Rexhepi, han bredsidar enkelt bollen i mål.
Där och då började vi få fart på benen, efter det hade GAIS endast två avslut till på mål medan vi hade 12.

Tylers skott tar i ribban såklart

Efter ett massivt tryck mot GAIS mål kom kvitteringen i minut 16, frispark från vänster, Petar slår den perfekt, bollen nickas undan o där står Melvin, han tvekar inte en sekund utan klipper till på volley och bollen seglar rätt upp i nättaket bakom en chanslös målvakt.
Resten av halvleken skapade vi så många bra lägen att det skulle ta en dag att räkna upp dom, o såklart ett skott i ribban av Tyler. Jag bara väntade på när ledningsmålet skulle trilla in, men det gjorde tyvärr aldrig det.

Liridon lekte stundtals med GAIS mittfält

Dom 5-6 första minuterna i andra halvlek såg likadan ut som dom sista 30 i första, vi ÄGDE matchen och skapade flera mycket bra chanser.
Så hände det som inte får hända men som alltid händer när man inte gör mål, GAIS tar ledningen, och som dom gör det sen! Ett makalöst snyggt mål från 22,5 meter, ett inlägg nickas bort och bollen hamnar hos Dan Keat, den mannen har nog aldrig tidigare fått en sådan träff, han drar den på volley han med och bollen formligen dundrar i Tobbes vänstra kryss. Minuten senare får vi ett ännu bättre läge, Oscars skott räddas dock av målvakten. 5 minuter efter det kom årets skott på Gamla Ullevi, Malkolm Moenza får drömträff och bollen träffar underkant på kryssribban och går ut.

Oscar fick jobba hårt mot sin lagkamrat från förra året Johan Svahn

Spelet böljade fram och tillbaka och chanser avlöste varandra, vi gjorde allt vi kunde för att få tryck på GAIS men idag gick det bara inte. Visst orkade vi fysiskt, men vi kunde inte mentalt, där fick Järdler rätt i sin kritik att det bara var två dagar mellan matcherna.
Vi borde ha haft med oss minst en pinne, tre om man ser till första halvlek men en eftersom GAIS hade det mesta av andra.

Simon Nilsson var tillbaka efter sin avstängning, med konserverad form

Är det otur igen då undrar du säkert, nej, vi kan inte gömma oss bakom ordet ”otur”, det är inte otur när man har 23 avslut och bara gör ett mål.

Bästa chansen till kvittering hade Petar med 8 minuter kvar

Nu får vi vila och slicka såren, ta nya tag och komma igen. Vi skall ta med oss första halvlek då vi spelade ruskigt bra och spela lika bra i 90 minuter mot Varberg kommande söndag.
Det gick inte att prata med Järdler efter matchen, han var allt för besviken och arg och det respekterar jag.
På presskonferensen sa GAIS tränare att han aldrig blivit så utspelad tidigare som dom blev under första halvlek, men han bad självklart inte om ursäkt för dom tre poängen.
Järdler sa att han var oerhört besviken och han skyllde inte på tur eller otur, han sa som det var att det är oskickligt när man tittar på statistiken och efter dom siffrorna inte göra fler mål.

Fakta:
GAIS – IFK Värnamo 2-1 (1-1)
1-0 minut 8, Dardan Rexhepi
1-1 minut 16 Melvin Frithzell
2-1 minut 52 Dan Keat
Avslut: 14-23
Avslut på mål: 5-10
Hörnor: 2-10
Avslut i virket: 1-1
Varningar: 1-2 Lundgren och Lissette IFK, Aliev GAIS
Publik: 2353 (26 från Värnamo)

Startelvan:
Tobbe, Victor, Tyler, Fredrik, Freddy, Oscar, Liri, Simon, Petar, Melvin (65) & PC

Ersättare:
Pilip (MV), Otto, Ellis (65), Albin, Johan, Felix, Gutu

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO