Bra start på 2016

Så var vi igång igen, äntligen! Det är nog fler än mig som har väntat på att fotbollsåret 2016 skulle dra igång. Idag var det dags för året första träningsmatch, J-södra stod för motståndet och platsen var Tipshallen i Jönköping. IFK åkte upp med hela truppen för att vädra så många som möjligt, 4 av 5 nyförvärv fick förtroendet att starta matchen.

Efter en lite trevande inledning kom matchen igång på riktigt. Det var tuffa dueller på den gröna hala plastmattan. Att spela med vanliga fotbollskor var rent av farligt, det gällde att ha ”rätt” skor för att inte halka, det hade J-södra. Matchen var absolut jämn första halvlek men J-södra gick till halvtidsvila med 1-0 på en mycket tveksamt dömd straff. Straffen i minut 13 satte Moses Ogbu otagbart i mål.

Andra halvlek var nästintill lika jämn men IFK visade lite mer finurlighet i anfallsväg och chanserna som skapades var alla signerade IFK. Redan i minut 53 kom kvitteringen, Issam Jebali till Yves Nkuru som passade till en outtröttlig Oscar Johansson som i sin tur friställde nye Johan Svan. Svan gjorde processen kort med J-södras målvakt och med kraft och skruv dundrade in bollen. På slutet kunde IFK avgjort matchen, tyvärr ville inte bollen in. IFK hade denna match stängt försvaret helt, anmärkningsvärt är dock att J-södra under 90 minuter inte hade ett enda skott på mål.

Peter Kuno Johansson efter matchen:
Jag är mycket nöjd med det kollektiva jobbet killarna gör, samtliga gör det de skall och jobbar för laget. Detta var en bra genomkörare för killarna och spelet på plan visar att vi är rätt träningsmässigt. Nu skall man inte dra för höga växlar efter denna match men jag tycker vi är på rätt väg. Vi lyckades skapa hyffsat många bra lägen och stänger igen helt i försvaret, målet vi gör är också av klass. Att vi klarade oss undan skador trots att det verkade vara en väldigt förrädiskt hal matta är
också bra avslutar den gode Kuno.

Vid pennan och bakom kameran
Nico

       
IFK VÄRNAMO