Black Sunday, dagen då tiden hann ifatt oss

Detta är det svåraste jag någonsin skrivit, jag är tom inombords, jag är bedrövat lessen och jag är besviken, precis som alla ni andra, o så skall jag försöka se nyktert på 2018, det är inte lätt det.
Men jag vill börja med att gratulera Syrianska FC till platsen i Superettan, till själva matchen återkommer jag längre ner för först måste jag berätta lite om 2018 i en liten krönika.

Att leta syndabock är lätt och hitta o skylla på någon är det många gör, jag har sen igår hört minst 50 olika versioner på mejl, sms och face to face på varför det gått så dåligt.
Nej, det är inte Järdles fel, hur länge skall ni skylla på honom?
Nej det är inte styrelsen fel, vad jag vet har ingen av dom spelat en enda sekund 2019 och de lägger sig inte i värvningar, träningar eller trupputtagningar.
Nej det är inte sportgruppens fel heller, inte heller dom har varit med och påverkat laguttagningar o dyl.

Det är helt enkelt ett skitår i klubbens historia där allt har gått emot klubben, aldrig tidigare har båda representationslagen, Herrlaget och Damlaget, blivit degraderade samma år.
Kommer ni ihåg att vår första hemmamatch först kom i omgång 7? Där kan vi snacka om en dålig start! Det började helt enkelt galet fel och fortsatte så hela vägen.

Visst gjordes det felbedömningar när det värvades i vintras, men vi hade inte facit då, vi trodde på våra nyförvärv men det visade sig vara fel, men man kan inte bara värva nytt hux flux, det finns regler man måste följa.

Klubben visade handlingskraft och tydlighet när man i juli gjorde allt i sin makt för att försöka klara kontraktet, tillsammans med två sponsorer värvades det in hela 7 nya spelare som alla gick in i startelvan. Även 4 killar från Tipselit lyftes upp och in i truppen och även de med potential om att kriga till sig en plats i startelvan, lika många fick lämna.

Att sedan spela ihop ett nästintill helt nytt lag, det som vanligtvis tar månader, gjorde man på två veckor. Killarna har därefter spelat med kniven på strupen match efter match under de 15 kvarvarande omgångarna.

Det dessa killar, tränare och ledare lyckats med under hösten är inget annat än magiskt! Det är en bragd! även om det inte räckte hela vägen till nytt kontrakt. Jag tror ingen av kan sätta sig in i hur det varit, vilken press alla har haft på sig, vilken ångest det har varit när man inte vunnit någon match man borde vunnit. Så fort det har hänt har det återigen börjat spekuleras, letas syndabock och hitta någon att lägga skulden på.

Bäste läsare, det är inte bara laget och spelarna, det är hela klubben, det är väldigt lätt att vara utanför och expert, det är desto svårare att leva upp till allas högt ställda förväntningar för man får bara inte misslyckas.

Jag tar av mig hatten för IFK Värnamo som gjorde en jättesatsning men som tyvärr inte räckte hela vägen, jag tar av mig hatten för dessa killar, tränare och ledare som levt med en enorm press på sig sen juli månad, dom har gjort allt i sin makt men det räckte inte hela vägen, och jag tar av mig hatten för ER sponsorer som stöttat klubben hela vägen fast det inte räckte hela vägen.

Livet slutar inte här och nu, det vet du och det vet jag. Nu skall vi bryta ihop, vi skall sörja och vi skall lida att vi inte nådde målet, men imorgon skall vi resa på oss och vara så in i bomben stolta att vi gjorde allt vi kunde, för även om solen går ner kommer den alltid upp igen.

Nu till matchen, vi trodde att Syrianska skulle komma hit och bevaka sin ledning, vi skulle spela offensivt från start. Matchbilden blev precis den vi trodde, våra tekniska gäster gjorde allt i sin makt för att dra ner på tempot, fejkade skador i mängd o parti, allt tog extra lång tid, men så länge inte domaren säger något är det inte fel, vi hade säkerligen gjort precis samma sak.

Freddys frispark i ribban, 5 cm lägre och den hade gått in

Men jösses vilka chanser vi skapade, och missade tyvärr. Dessutom en boll solklart inne som domaren inte såg, jag stod tre meter från stolpen och såg allt, till och med tog kort på målet. Men detta år har varit hemskt när det gäller att få domslut med sig, javisst har vi fått 3-4 med oss men vi har o andra sidan fått minst 20 emot oss.
Viktor fri med målvakten, miss, AJ perfekt nick på hörna, målvakten gör en grym räddning, Freddy drar en frispark stenhårt i ribban, men ut, Abdu får ett jätteläge framför mål, men får dålig träff, skall jag fortsätta?

AJ:s nick som målvakten gör en fenomenal räddning på

I halvlekens sista minut får gästerna en frispark rakt framifrån vårt mål och precis utanför straffområdet, före detta Djurgårdsstjärnan Sebastian Rajalakso stiger fram och lyfter in bollen i krysset, var kom den ifrån? Det är ju vi som fört matchen, vi som skapat läge på läge, vi som drivit upp farten och tempot i matchen, o så blir vi så hårt straffade igen?!

Andra halvlek börjar med att gästerna får ett jätteläge men bränner det, vi gör ett byte direkt och sätter in Paolo för att få ytterligare en forward, det gäller ju att göra tre mål nu, allt annat är ointressant.
Kvitteringen också välförtjänt och tidigt, i minut 50 hittar bollen fram till AJ som trycker in bollen i krysset från 7 meter, kontakt! Nu kör vi! Vi kan ta detta!
Och vi pumpade på, chans på chans på chans, men inget mål, gästernas målvakt gör den ena duktiga räddningen efter den andra. Så till slut i minut 83 kommer vårt ledningsmål! På ett inlägg från vänster signerat Gama hoppar Alexander H högst och får perfekt träff med pannan, 2-1!

Paolos läge men han träffar månen med skottet

Ett mål till! Flera av gästerna har kramp, vi kör så det ryker! Gästerna (om det nu är möjligt) drog ner på tempot ännu mer, maskade med bollen ännu mer, men som sagt innan, så länge domaren tillåter det kan ingen säga något. Bästa chansen hade PC, på ännu ett perfekt inlägg från vänster får PC klockren träff med vänstern på volley, men, mål? Nej såklart inte! Såklart tar bollen på en försvarare och går över målet och som plåster på såret får vi inte ens hörna. Istället åker vi på en kontring och den eviga måltjuven Mathias Ranégie får ett läge som han såklart sätter 100 av 100 på.

Alles läge men en fot kommer emellan

2-2 och två minuter kvar, trots den starka strålkastarbelysningen blev allt svart, detta är inte sant! Detta är så orättvist! Hur mycket oflyt kan ett lag ha under ett år? Men det var visst sant för strax därefter blåstes matchen av, Syrianska FC spelar i Superettan 2019, grattis! välförtjänt? Inte ett dugg men så är det, de spelade smart och manövrerade ut oss, det är fakta det.

Någon presskonferens efter matchen blev det inte av förståeliga skäl, det var bara tomt och öde, tomt i skallen, tomt i rummet (nästan) och tomt inombords.
Prata med någon? Ställa frågor till någon? Nej, det går inte, det finns ingen som vill ställa upp och jag vill inte fråga.

Ce la vie, livet går vidare, det måste gå vidare, vi kommer igen!

Fakta:
IFK Värnamo – Syrianska FC 2-2 (0-1)
0-1 efter 45,45 Sebastian Rajalakso (frispark direkt i mål)
1-1 efter 49,10 Alexander Jönsson
2-1 efter 82,01 Alexander Henningsson, assist Gama
2-2 efter 90,45 Mathias Ranégie

Avslut totalt: 15-7 (9-3)
Avslut på mål: 7-5 (5-2)
Frisparkar: 13-16 (6-7)
Hörnor: 11-3 (6-2)
Varningar: 3-4, Nethinio, Perez och Einarsson IFK, Demin, Olafsson och Oyal SFC
Publik: 1526

Startelvan:
Jocke W (mv), Nethinio (86), Claudio, Jon B, Freddy W
Abdu (67), Viktor (46), Alexander J, Gama, Alexander H & PC
Ersättare:
Tobbe A (mv), Johan A (86), Paolo (46), Benjamin, Rasmus WP (67), Anton M, Predrag R

Tack till er alla som har orkat läsa mina högst amatörmässiga referat, eller försök till referat.
Jag hoppas att vi ses och hörs 2019

“Alla morgondagens blommor gömmer sig i frön som sås idag”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO