Äntligen tävlingsmatch!

Tävlingssäsongen drar igång för herrarna på söndag då man beger sig till Borås för att ta sig an Elfsborg i den första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen.

Efter den inledande förlustmatchen mot Trelleborg så har IFKs herrar två raka segrar i bagaget under årets försäsong. Seger i Danmark mot AB Köpenhamn följdes förra helgen upp med en 4-1 seger mot Division 1 laget Skövde AIK. Men på söndag skruvas temperaturen upp ytterligare och man ställs inför, på pappret, det hitintills tuffaste motståndet i år när man tar sig an IF Elfsborg.

De gulsvarta Boråslaget placerade sig under förra året på en 5:e plats i Allsvenskan. En besvikelse för de flesta Elfsborgssupportrarna och laget jagar nu bonusplatsen till Europa som man får om man vinner Svenska Cupen.

IFK Värnamo och IF Elfsborg ställdes även förra året mot varandra i gruppspelet i Svenska Cupen. Då spelades matchen i Värnamo på Ljusseveka Konstgräs där IFK visade upp sig från sin bästa sida och inledde matchen med att göra både 1-0 och 2-0. Men med god hjälp av Värnamosonen Viktor Claesson så kunde Elfsborg hämta sig från underläget och spela upp sig till ett 3-2-läge innan PC spikade slutresultatet till 3-3.

Boråslaget kan i år inte räkna med någon hjälp från Viktor Claesson då han under vinterfönstret lämna Sverige för äventyr i Ryska Krasnodar. Inte heller tidigare IFK-spelare Jebali som lämnade Värnamo för Elfsborg kommer medverka i söndagens match då han i förra veckan opererade blindtarmen och beräknas vara borta ytterligare någon vecka.

För Värnamos del så saknas Albin Seger och Ryan Finley i truppen. Förstnämnde Albin bröt ett ben i handen under en träning i förra veckan och Amerikanen Ryan fick utgå i förra helgens match mot Skövde AIK. I truppen saknas också fortfarande de 2 afrikanska nyförvärven Archford Gutu och Adebayo Ademilua. Förhoppningsvis ska deras papper så fort som möjligt gått igenom hos migrationsverket så även dem kan ansluta till laget.

Christian Järdler inför matchen:
”En oerhört tuff men inspirerande uppgift att åka till Borås Arena och möta hemmastarka Elfsborg. Vi är i början av utvecklingsfasen i vårt sätt att spela och vi kommer att arbeta vidare med vår idé även mot ett motstånd av Elfsborgs kaliber. Det är oerhört nyttigt för killarna att få mäta sig mot ett bra allsvenskt lag och tvingas att höja tempot i våra aktioner.

Tyvärr har Albin brutit handen och kan inte medverka och eftersom inte Gutu är i Sverige och Otto är i rehabfas så saknar vi lite centrala pjäser. Vi fokuserar på att fortsätta utmana oss själva att höja tempot och bevisa för oss själva och våra supportrar igen att IFK Värnamo är ett lag som arbetar otroligt hårt och fightas tillsammans.”

Uttagna truppen:
Filip Eriksson, Tobias Andersson
Fredrik Lundgren, Johan Andersson, Tyler Lissette, Freddy Winsth, Viktor Nilsson

Adnan Kulovac, Petar Petrovic, Felix Wieslander Andersson, Oscar Johansson, Simon Nilsson, Elvis Dani

Pär Cederquist, Ryan Finley, Melvin Frithzell, Ellis Cullum

       
IFK VÄRNAMO