Andra raka för damerna

Hemma mot Smedby AIS tog damerna en kassaskåpssäker seger i lördagens hemmamatch på Ljusseveka. Slutresultatet 4-3 var smickrande siffror för gästerna.

Två av matchens nyckelspelare i IFK, Fanny Holmberg och Elin Fransson

Två av matchens nyckelspelare i IFK, Fanny Holmberg och Elin Fransson

Vi började matchen bra och ägde händelserna på plan, ändå åkte vi på ett baklängesmål i minut 7. Hanna Karlsson fick en passing mellan våra backar, hennes skott gick via Jennies händer och stolpen i mål. Vi stod nog alla och undrade vad som hänt, Smedby hade då knapp varit inne på vår planhalva.
Repliken kom dock ganska snabbt, i minut 17 kom Fanny H ner på kanten, hennes precisa inlägg träffade huvudet på Fanny G (Fannys första nickmål i karriären?), bollen träffade stolpen och in.

Glädje efter Fannys kvittering till 1-1

Glädje efter Fannys kvittering till 1-1

Vi fortsatte att trycka på och skapa lägen, bra lägen, lägen man bara inte får missa, men det gjorde vi idag. Så återigen som en blixt från en klar himmel tar gästerna ledningen. I sitt andra besök på vår planhalva lyckas de återigen att sätta en perfekt passning mellan våra backar, avslutet från Maja Lundman var kliniskt och 1-2 ett faktum.
Men vi hängde inte med huvudena för det, tvärtom, vi jobbade på och skapade lägen, tyvärr utan resultat.

Lindas skott tar i utsidan av stolpen och ut

Lindas skott tar i utsidan av stolpen och ut

Efter ett snack i paus och ett tidigt byte var det IFK för hela slanten, kvitteringen lät heller inte vänta på sig. i minut 55 kom ett inlägg från vänster, gästerna rensar bollen rak upp i banan där Elin F står och laddar. Elins skott från 28,5 meter går in 4 millimeter under ribban helt otagbart för gästernas målvakt som just då var rätt långt ut.
Nu tickade målen in med 5 minuters mellanrum. I minut 60 kommer Linda P igenom på en passning av Ronja F, i kamp med en back får hon iväg ett bra skott. Gästernas målvakt är på bollen men kan bara styra den en liten bit, bollen tar i stolpen och in.

Linda gör 3-2 i minut 60

Linda gör 3-2 i minut 60

i minut 65 är det Fanny G som får en lika delikat boll från Ronja, Fanny lämnar sin försvarare och ensam med målvakten gör hon processen kort, även detta skott tar i stolpen och in.

Fanny Götesson gör 4-2

Fanny Götesson gör 4-2

I minut 70 gör vi även 5-2, men då startar “Kalabaliken i Bender”. Ett inlägg från kortlinjen rensas undan igen av gästerna, även denna gång rakt ut på plan, nu är det Emilia S som står och laddar kanonen från 30 meter, för en kanon var det verkligen. Emilias klockrena vristskott går spikrakt upp i målvaktens vänstra kryss, jubel och glädje….men!

Jublet som kom av sig

Domaren blåser för mål men linjemannen är av annan åsikt, och han är tvärsäker på sin sak. Han kallar till sig domaren och gör henne uppmärksam på att en vit spelare hade stått i offsideläge och samtidigt stört målvakten. Ingen annan hade sett den vita spelaren, inte vi, inte motståndarna, inte publiken, men linjemannen som stod bäst placerad hade gjort det. Domaren hade inget annat val än att blåsa offside och döma bort årets mål på Ljusseveka. Tråkigt för Emilia men ibland är det så. I all denna kalabalik uttalade en av tränarna några mindre väl valda ord och blev avvisad från plan.

Avvisad från plan och väldigt besviken på domslutet

Avvisad från plan och väldigt besviken på domslutet

När allt lugnat ner sig fortsatte spelet igen, samma övertag av oss men så slank en boll igenom igen, och vips så var det 4-3, detta i minut 75 och målskytt var Yasmina Torres.
Två byten till och in med friska ben gjorde att vi stängde matchen helt. Gästerna förmådde inte att överaska oss igen, det var vi som skapade lägena och det var vi som styrde spelet. Även Smedby gjorde ett byte, ett offensivt sådan men några fler chanser skapade de inte denna dag.
Tjejerna visade för tredje matchen i rad stort hjärta, moral och vilja, detta var tredje matchen i rad där vi tar poäng, en oavgjord och två segrar.

1_NIC5605

Juryn utsåg Fanny Götesson i IFK och Nina Dahlholm i Smedby till matchens lirare, bra val!

Kommande fredag åker vi till metropolen Borås för mötet mot Bergdalens IK, matchtid 19.00
En fredag har ni ju iaf inget att göra, varför inte ta en tur till Borås och ge tjejerna ert stöd? Ni är viktiga! kom ihåg det.
Fakta:
IFK Värnamo – Smedby AIS 4-3 (1-2)
0-1 minut 7 Hanna Karlsson (stolpe in)
1-1 minut 17 Fanny Götesson (nick stolpe in), assist Fanny Holmberg
1-2 minut 24 Maja Lundman
2-2 minut 55 Elin Fransson, skott från 28.5 meter
3-2 minut 60 Linda Persson (stolpe in), assist Ronja Fröberg
4-5 minut 65 Fanny Götesson (stolpe in), assist Ronja Fröberg
4-3 minut 75 Yasmina Torres
Publik: 109
Avslut totalt: 17-5
Avslut på mål: 9-4
Bra domarteam: Elisabeth Malaki HD, Serif Jusufovic AD1, och Luizim Berisha AD2

O så några klocka ord på vägen: “Sometimes we build walls, not to keep people out, but to see who cares enough to knock them down”

Vid pennan och bakom kameran:
Nico Eremidis

 

 

       
IFK VÄRNAMO