Andra raka för Damerna


Igår besökte vi Nittorp och Åsavallen, ingen lätt arena det där, liten och ojämn. Lägg därtill ösregn så blir det en härlig soppa. Men tjejerna gjorde återigen en kanonmatch och bärgade segern med 1-0.

Första halvlek var spelmässigt den bästa från vår sida, stundtals spelade vi en fantastisk fotboll trots väder och plan. Vi rullade runt och hittade ytor, vi spelade med ett och två tillslag vände spelet på ett bra sätt, men vi hittade inte målet trots ett par riktigt fina lägen.

Den andra halvleken var spelmässigt lite sämre men tjejerna gjorde det de skulle och bibehöll spelövertaget. Chanserna däremot var vassare och nog borde vi ha gjort mer än ett mål på alla dem.
Målet kom i minut 73 där Fanny G kom ner till kortlinjen och serverade Mona en perfekt snett-inåt passning, den satte Mona stensäkert under målvakten.
Sista 8-10 minuterna flyttade Nittorp upp mer eller mindre hela sitt lag för att nå en kvittering, och visst var det nära ett par gånger, o andra sidan blottade laget sig bakåt och det gav oss två frilägen, båda hamnade dock i famnen på målvakten.

Tjejerna fortsätter att spela bra, återigen gör vi jobbet tillsammans och vi kriga på som aldrig förr. Vi har också hottat en harmoni i laget och stressar sällan bort några bollar. Det skall bli en mycket spännande fortsättning på detta.
Återigen hyllar jag kollektivet, men mina blommor går idag till Amela Basic och Fanny Holmberg. Dessa två tjejer styrde laget och spelet på ett ypperligt sätt.

Fakta:
Nittorps IK – IFK Värnamo 01 (0-0)
0-1 i minut 73, Mona Chahrour, assist Fanny Götesson

Avslut totalt: 10-11 (4-5)
Avslut på mål: 3-7 (2-2)
Frisparkar:6-7 (3-5)
Hörnor: 6-6 (2-3)
Publik: 94

Startelvan:
Kajsa P (mv), Linda P (70), Olivia L, Amela B, Felicia S
Elin F, Fanny H, Tilde J, Sefika M (35), Mona C (80), Fanny G

Ersättare:
Alma I (35), Linnéa A (70), Ebba N (80)

En match återstår innan tjejerna får semester och det är mot serieledarna Jitex, den matchen spelas hemma på Vallen lördagen den 1/7 klockan 15:00.
Har du inget annat för dig är du välkommen att komma och heja fram dessa fantastiska tjejer. Jag garanterar att du kommer att få se mål.

O så några kloka ord på vägen: ”Tragedin i världen är inte de onda människornas brutalitet utan de godas tystnad” (Martin Luther King)

Vid pennan och bakom kameran i ösregnet:
Nico Eremidis

       
IFK VÄRNAMO